dilluns, 26 de setembre de 2011

Monbikers a la Selènika 2011
Un grup nombrós de 'Monbikers' van participar diumenge 25 de setembre a la clàssica de MTB de resistència SELÈNIKA. Tot i la pluja del dia anterior, la climatologia va acompanyar i la pedalada.

El circuit, amb una distància de 106 quilòmetres i uns 2.300 metres de desnivell acumulat, recorria la zona de ponent de la comarca del Bages, amb dues incursions a la comarca de l'Anoia i del Solsonès. Per dissenyar l'itinerari, l'entitat organitzadora va prendre com a eix temàtic els complexos medievals, amb les Torres de Fals i el castell de Boixadors com dos dels punts emblemàtics i on se situaven els dos primers avituallaments. Els altres dos eren a Camps i a Callús. El recorregut va mantenir l'exigència, la duresa i l'atractiu d'edicions anteriors.

Al marge de la participació dels 'Monbikers', l'anècdota de la Selènika d'enguany és una bona notícia per a tots aquells que esperem pacientment el moment de prendre la sortida, passant per sota de l'arc oficial, mentre veiem massa sovint altres ciclistes que 'tiren pel dret': I és que els dos primers ciclistes de completar el recorregut, Guillem Muñoz i Roger Argelaguer, van ser desqualificats per haver començat la prova uns metres més endavant de la sortida oficial. Els organitzadors de la PC Navarcles van decidir adjudicar el primer lloc al manresà Jordi Ruiz (Bicistoni), que va completar el recorregut en 4 h 39' 34", mentre que la ciclista més ràpida va ser Anna Bello (Oxigen BTT Garraf ), amb 5 h 59' 25".

Muñoz i Argelaguer, dos dels màxims aspirants a la victòria (Muñoz va guanyar l'any passat), i dos corredors més van decidir no barrejar-se amb l'enorme massa de 1.339 ciclistes que hi havia al punt de sortida, al pont de Sant Benet, i situar-se en una posició que els permetés competir pel primer lloc des del primer moment. Es van col.locar un parell de centenars de metres davant de l'inici, i van esperar l'arribada de la primera fila de corredors, moment en què es van afegir al grup. Aquest comportament va portar els organitzadors a desqualificar-los.

1 comentari:

Clara ha dit...

Felicitats als components de Monbike :-)